Lifestyle

BohoSi gift guide наръчник за всеки повод: пещемали

Как и с какво да зарадвате себе си или любим човек на предстоящите приказни празници

Времето неусетно минава и ето, че 2021-ва година е към края си. Изпращаме я с благодарност за уроците, хубавите спомени и хората, с които ни срещна. Наближават най-светлите празници, които са перфектният повод да покажем на своите близки и любими, че държим на тях, като ги зарадваме с нещо, изработено и избрано от сърце.

За втора година се включваме с призив за #shoplocal с твърдото убеждение, че местните брандове и производители заслужават нашата подкрепа, тъй като от опит знаем колко старание, труд, безсънни нощи и обич влагат техните собственици в това, което правят и предлагат.

Този път решихме да създадем не една, а поредица от няколко блог публикации, които се надяваме да ви бъдат от полза. В тях ще обърнем внимание и ще ви разкажем за всеки един от нашите най-купувани артикули поотделно, с което да ви помогнем да добиете по-добра представа и да улесним избора ви.

Изненадата от нас за вас ще бъде в духа на набиращите все по-голяма популярност у нас Black Friday и Cyber Monday, като от днес до края на годината, ще ви предлагаме специални намаления на отделни артикули, валидни за ограничен период от време.

Днес на фокус са нашия signature продукт на достъпа цена – пещемалите.

Пещемал е думата за тази кърпа/шал на турски език, която е прието да се използва без превод на различните езици, правейки продукта уникален и специален. Пещемалите са с вековна история, започнала още през 18-ти век с приложението им в турските хамами, където нуждата от бързосъхнеща и добре попиваща кърпа логично е довела до производството на тази специална кърпа, която освен всичко това, е и антисептична, направена от натурален лен и памук, което пък я превръща в подходяща за хора с алергии и чувствителна кожа.

Традициите в направата на пещемалите не са се променили и до днес те се тъкат на стан. Нашите пещемали са направени ръчно от един от последните майстори на полумеханичния стан за тъчене на пещемали в Истанбул. В естественото ленено влакно е втъкан 100% натурален турски памук в различни цветове. Имаме и лимитирана серия копринени пещемали, направени от 100% натурална коприна. Интересното е, че всеки, който отиде при Майстора, избира своята уникална подредба и брой на лентите в края на пещемала си, с което се отличава от другите търговци на пещемали в Турция. Нашите ленти са три и всяка от тях е с послание за вяра, надежда и любов от нас към вас.

Пещемалите се превърнаха в любим продукт за нашите клиенти заради широкото им приложение: можете да ги използвате като лека, удобна и незаемаща място в плажната чанта или багажа хавлия за плаж, спа или фитнес. Копринените ни пещемали пък са предпочитан аксесоар, който може да се носи като шал.

Това лято пък решихме да откликнем на многобройните запитвания и да зарадваме мъжете с пещемали в унисекс цветове. Това се прие толкова добре, че се замисляме и дали да не помислим за други мъжки продукти… 🙂

Специалното ни предложение тази седмица ще бъде 20% отстъпка от цената на пещемалите само онлайн с код GIFT20 ! Кодът е валиден до 26.11.2021 включително и не може да бъде комбиниран с други кодове.

Побързайте! Количествата са ограничени!