Lifestyle

Cyber Monday: що е то?

Разказваме ви накратко как и защо Cyber Monday води след себе си същата шопинг истерия като по-големия си брат Black Friday

Независимо дали ни харесва или не, маркетингови термини като тези навлизат все по-осезаемо в нашето ежедневие. Макар в България да не празнуваме Деня на благодарността, който е основният виновник за създаването на Черния петък, много големи компании наложиха тази тенденция и у нас. Първоначално в намаленията се включваха предимно големите на пазара, които могат да си позволят да продават стоките си с голяма отстъпка към крайния клиент, но с времето и малките брандове се принудиха да се включат в тази вълна, макар и с не толкова големи отстъпки, поради простата причина, че когато произвеждаш в малки количества, всичко ти е в пъти по-скъпо и не можеш да си позволиш да варираш с крайната цена прекалено много.

И така – ето, че след Black Friday, който по правило се пада в последния петък от месец ноевмри, през 2005 година от shop.org поставят началото на Cyber Monday намаленията, след като забелязват тенденцията в първия работен ден след празника, а именно понеделник, хората да пазаруват онлайн от вкъщи или офиса. Така този ден става вторият по важност за търговците, тъй като поставя и началото на друга шопинг вълна – пазаруването за Коледа.

Ние в BohoSi се включваме с предложение за вас с промо код CYBER20, който ви позволява 20% отстъпка от крайната сума в количката при поръчки над 100 лв. Отстъпката важи и за вече намалени артикули, а най-хубавото е, че позволява и безплатна доставка. Кодът ще изтече днес в полунощ.

Приятно пазаруване! 🙂